goldman

saving/investment/trade/retail/motivation/chill/cool.

My life is my business

Leave a comment

Image

Assalamualaikum sahabat2 semua..

dah lama betui tak menulis diblog ni. sebabnya? hmmm biasalah kan. bila kita ada matlamat yg jelas, kita akan jadi huruhara dan sibuk nak capai .. kalau boleh, hari ni buat target, esok terus tercapai.. hehe biasa la tu .. nama pun manusia, tamak haloba tu adalah sbhgn dari sifatnya sebab tu la dalam ajaran ada tercatit pasal sifat sabar, bertolak ansur dan bertimbangrasa, sedekah dan derma ..sebab apa? sebab nak bendung sikap tamak haloba tu laa.. aku pun sama je ..ad jugak sifat tu .. cuma alhamdulillah dah berjaya jugak kurangkan dengan mengamalkan apa yg ayahanda aka MENTOR selalu bagitau.

Kali ni aku nak share pasal PERASAAN sbg org yg pernah menikmati kejayaan.

Berjaya ni sebenarnya amatlah subjektif. aku ada takris aku sendiri ,korang pun ad takrif korang sendiri. ada yg kata berjaya tu apabila dapat:-

1- kawen ngan pasangan pilihan

2-kumpul umah sewa 40 biji

3-ada kete sewa 15 biji

4-ada perniagaan sendiri

5-dan lain2…

bagi aku ,takde masalah pun ttg apa yg kita ingin capai dan ingin nikmati , yg penting jangan susahkan orang dan jangan susahkan masyarakat sekeliling.

Aku dah capai hampir semua impian yg aku bina lebih awal dari yg aku jangkakan. sebab apa? mcm biasa la sapa yg selalu dok sembang or berPM or whatever la akan tau apa yg akuselalu sampaikan –>MATLAMAT YG JELAS.Bila kita ada menda ni kita ibarat dipandu utk mencapainya. Nak kata senang tu tak la ..tapi nak kata susah sangat pun, tak la jugak. prinsip aku senang je Just Do It .. mcm NIKE tu . cumanya bagi aku la.. tak best rupanya kalau kita berjaya sorang2, rasa lonely tawww.. hehehehe .5 tahun aku bersantai2 menikmati kejayaan aku.. tak tau apa lagi nak dicapai.,

Now bila dah bosan aku pun cipta la matlamat baru pulak, sementara nak tunggu MATI kan, Kali ni Planning nak berjaya ngan kawan2 pulak. planning pertama gagal.. ok.. buat yg baru .. yg kedua pending pulak nampaknya… aku tetap tak puutus asa .. planning ketiga berjalan .. alhamdulillah walau diawal usianya nampak mcm agak sedikit terganggu . But now. dah nampak merangkaknya, dalam masa yg sama dapat planning ke 4 .. pun jalan jugak walaupun slow .. kini yg kelima menjelma .. perkh!! rupanya Allah memang bagi kita jalan kalau kita berusaha utk mendapatkannya.. Image

buat semua rakan2 kongsi perniagaanku yg aku involve secara langsung atau tak, aku sentiasa berdoa yg kita akan berjaya mencapai matlamat2 yg dah kita bina. mungkin ada yg terasa hati atu terguris rasa .. sebenarnya itula asam garam berpartner .. macam kawen la jugak … dok bujang rasa ta kbest . dok berpasangan rasa nak gaduh jee.. tapi tolak ansur dan bertimbang rasa tu la kekuatan sebenar kita … Moga kita berjaya dan dapat G jalan2 ke Europe naik eroplen sama2 nanti …

BEST WOO KAYA NGAN KAWAN2 YG KITA KENAL DARI KECIK OR DARI BESAR.. heheheheheeh .. togetherforeverandeverandever ..

sembang kosong dari aku

GOLDMAN <—————– Bukan nama sebenar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s